Spännande möte med polis

Thomas Lindström, lokal brottsplatsutredare i Jönköping var vår gästföreläsare vid nämndemannaföreningens sista möte för året. I Jönköping finns 9 kriminaltekniker och 2 tjänstehundar utbildade till att hitta brännbara ämnen samt sperma. Teknikerna arbetar i par och två skift. Det vanligaste arbetsuppgifterna är mängdbrotten såsom stölder och inbrott.

Ambitionen är att alla som drabbats av ett inbrott skall få besök av en tekniker. Thomas berättade att under 2019 kommer Jönköpings polisen få en hund som kan identifiera DNA samt saliv. Thomas tycker att han har världens bästa arbete och berättade om flera lyckade undersökningar med lyckade resultat där gärningsmännen gripits tack vare fingeravtryck, skidspår och dna.
Han påpekade även att den bästa detektiven är allmänheten!

Ett mycket informativt och spännande möte som avslutades med att nämndemannaföreningen bjöd de 26 medlemmarna på jultallrik.

Mötet hölls på City hotell, Jönköping